Min blogg - Susanna i Ghana

Planering, uppdrag och expandering

För första gången sedan jag kom hit i januari så är jag nu själv på barnhemmet under en längre period, utan att ha någon volontär hos mig. ”Själv” är egentligen helt fel uttryck, för själv är jag aldrig – jag har världens mest fantastiska barn runt omkring mig. Men då mörkret faller och barnen har gått och lagt sig om kvällarna, så har jag nu mycket tid för mig själv vilken jag ägnar åt reflektion och planering.


Jag arbetar på med mitt kvalitetsförsäkringsuppdrag som jag gör för Volontärresor, vid sidan av mitt arbete på barnhemmet. Jag har där i uppdrag att åka runt till barnhem i Ghana , dit volontärer skickas från Sverige. Jag har också haft i uppdrag att skriva en krönika till tidningen BlickPunkt, som kommer i majnumret. Krönikan handlar om regnets förödande kraft och komiken kring att det ställer till så stora problem för så många människor, både då vattnet lyser med sin frånvaro och då vattnet kommer i överflöd. Livet i Ghana bjuder med andra ord på en lång rad givande upplevelser och erfarenheter av olika slag.


I mitten av maj kommer jag att fortsätta med mitt expanderingsprojekt då jag än en gång kommer att åka upp till Kumasi i mellersta Ghana under två veckor. Jag är i nuläget i full färd med planeringen inför detta och väl där så kommer jag bland annat att medverka vid uppbyggnaden av barnbyn, där de är i behov av stora resurser. Barnhemmet Perfect Peace kommer jag också att tillbringa tid på. Hjälpa till med resurser och åstadkomma så många förbättringar för dem som möjligt, i deras väntan på att få komma till den färdigbyggda barnbyn. Vad som mer hinns med, får tiden utvisa. Att effektivitet under dessa två veckor kommer att vara ett måste, är det inga tvivel om. Behoven är många.


Parallellt med detta så fortsätter självklart arbetet med projekten på barnhemmet. Tiden rusar iväg och jag vill inte att en enda sekund ska gå till spillo. Att Ghananerna är måttligt glada på mig, som tvingar de till att leverera i rask takt istället för efter det så kända uttrycket ”African time”, är inte svårt att förstå. Alwin och jag har även de senaste dagarna tillsammans suttit ner och smidit planer för framtiden.  Stora planer har vi och mycket är på gång. Utbyggnad ska ske och jag arbetar för fullt med att nu bygga upp förutsättningar för detta, vilket vi kommer att utföra under våren 2013.


Viljan är stark och energin flödar. Den känslan är underbar och precis den rätta just här i detta nu.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan