Min blogg - Susanna i Ghana

Full fart framåt

Precis som rubriken lyder så är det just nu full fart framåt på barnhemmet. Mycket ska göra och mycket ska fixas. Madrasserna är färdiga och på plats på barnhemmet, likaså lakan och myggnät till alla barnen. Nu väntar vi bara på de fina våningssängarna som vi har beställt, vilka levereras i nästa vecka om vi har tur. Bokhyllorna är så gott som färdiga, bara lite finslip återstår. Lådor, korgar och burkar har inhandlats och snart börjar det stora jobbet med att organisera upp allt på riktigt. Barnen längtar efter att få hjälpa till och frågar varje dag när vi ska börja ställa i ordning alltsammans. Snart, snart, liknar det ett riktigt hem. I förra veckan så började vi hugga ner all växtlighet inför den första delen av den kommande åkern. Snabbt som bara den jobbade männen med sina macheters och majsåkern är nu färdigröjd och väntar bara på att sås (se bilden). Åkerområdet ska vi sedan stängsla in med hjälp av bambu, så att byns alla getter inte kommer och äter upp allt för oss.


Då barnen nu har skollov så tjatar de varje dag på mig att jag ska ha skola för dem. Här är det helt annorlunda än i Sverige må jag säga, barnen här saknar att lära sig nya saker och vill inte alls ha lov. Varje dag ägnar vi därför nu en stund åt skolundervisning med mig framme vid tavlan. Förutom engelska och matematik så har vi nu infört ett nytt ämne efter stort jubel från barnen; Svenska. De vill bli lika bra på svenska som jag är på deras språk fante, säger dem. De får nog kämpa rätt länge för att vi ska hamna på samma nivå i utbyte av språk, men ack den som ger sig! Barnen älskar det och nu pratar vi alla på en blandning av engelska, fante och svenska med varandra. Barnen memorerar allt som en ordbok och har hittills lärt sig bland annat, hej, hejdå, tack, sluta, sov gott, ses imorgon, jag heter, hur mår du och jag mår bra.


Igår agerade vi även sjukstuga på barnhemmet då vi gav alla barnen en injektion för att förebygga bakterieinfektion. Som tappra själar gick de fram en efter en och de flesta rörde inte en min då Alwin stack de i ena skinkan. De är så duktiga och vet vad det innebär. Ett tufft liv har lärt dem.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan