Min blogg - Susanna i Ghana

Ghanalivet - det simpla livet

Ibland undrar jag vad jag egentligen har gett mig in på, som har skapat mig två totalt olika liv på två totalt skilda platser. Men oftast så tänker jag att jag är riktigt lyckligt lottad, jag har det bästa av två världar. Jag tror att alla skulle må bra av att ha lite ”African time” i sina liv ibland. För det är så det är. Ghanalivet – det simpla livet.


Där stressen inte existerar och det simpla tar överhanden. Folk skapar sig sina egna jobb. Lagar mat hemma och säljer kring gatorna på sina huvuden. Köper storpack av vattenpåsar och säljer en och en, likaså där på sina huvuden. Går omkring med en skoputsarlåda och stannar då och då till för att utföra sina tjänster. Busstidtabeller är ett minne blott, någonting man aldrig har hört talas om. Kommunikationen är likaså den simpel, man bara ställer sig någonstans på vägen och viftar med handen för att få minibussen att stanna när den åker förbi. När man ska av så ropar man ”busstop” i högan sky och minibussen åker snällt in till vägkanten där man vill bli avsläppt. Betalar gör man då man hoppar av, en summa som bestäms av hur långt man har åkt.


Det är en inre skönhet som här flödar fritt, utan några som helst materiella ting. Där gemenskap är någonting lika självklart som luften vi andas. Bröder och systrar, utan något som helst släktdrag. En för alla, alla för en. I en värld där kärleken till sina medmänniskor blomstrar och man värdesätter en persons insida mycket högre en dennas utsida och omkringliggande värld.


Rikedom är så mycket annat än pengar. Rikedom bestående utav kärlek, gemenskap och en värme hos befolkningen utan dess like. Det är så det är. Ghanalivet  - det underbara livet.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Emelie | Svar 24.04.2012 00.10

vilket fantastiskt inlägg, kan bara hålla med om allting!! 52 dagar kvar, sen är det äntligen dags att åka ner och leva ghanaliv igen! :)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan