Min blogg - Susanna i Ghana

NYHET: Fadderverksamhet!

Under våren nu så har jag på plats på barnhemmet jobbat hårt för att utveckla och höja barnens livsstandard till den bästa möjliga. Tillsammans med sjukvård så utgör maten den absolut viktigaste faktorn. Sedan jag kom hit i januari så har jag fått stor inblick i prismarknaden här och även utbudet. Jag har tagit reda på vad den bästa födan för barnen skulle vara, vilken variation det går att göra för att täcka alla behov och även vad detta skulle bli kostnadsmässigt.  


250 kr per barn och månad kostar detta och skulle höja standarden avsevärt. Därför har jag nu beslutat att starta en fadderverksamhet på barnhemmet. Detta innebär att man som fadder betalar 250 kr i månaden och då får ett fadderbarn tilldelat sig, som man genom sitt bidrag betalar maten för. Anledningen till att summan för fadderverksamheten är förutbestämd är att det krävs en viss summa för att varje månad kunna ge barnen den bästa möjliga kosten.


Månadsgivarna som idag stödjer barnhemmet kommer fortsätta att utgöra en enormt viktig post, de kommer nämligen att övergå till att bidra till någonting som jag har valt att kalla för ”Projekt åker”, nämligen den mat som vi kan odla på plats och då inte behöver inhandla. Detta innebär att åkern blir iordninggjord på vår mark bredvid barnhemmet, så att vi kan odla majs och cassava. Detta är en dröm vi länge har haft, som nu kommer att bli möjlig. Att hålla kostnaderna nere genom att odla basvarorna lokalt.


Tanken är att fadderverksamheten, då varje barn har varsin fadder, och ”Projekt åker” som månadsgivarna bidrar till, tillsammans ska ge barnen de allra bästa förutsättningarna för att må bra och bygga upp en bra grund för fortsatt välmående.  


Vill du hjälpa till och göra en enorm insats genom att utgöra en av de allra viktigaste posterna i ett barns liv?
Vill du bli fadder åt ett barn på barnhemmet och då genom 250 kr/månad betala barnets mat?


Maila mig på susanna.benckert@hotmail.com
(Vill du hellre medverka i ”Projekt åker”, genom att bli månadsgivare med valfritt månatligt belopp? Maila mig då också!)

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan