Min blogg - Susanna i Ghana

När ett liv hastigt slocknar

Jag minns hur vi alltid lyssnade på afrikansk musik i din bil, hur du skrattade då jag lärde mig alla låtarna utantill och sjöng med.


Jag minns hur du tog på dig rollen som min beskyddare, hur du lättsamt la armen kring mina axlar och med ett retsamt leende sa ”hon är redan gift” då frierierna haglade över mig.


Jag minns hur du alltid lät mig betala mindre för transporten, hur du sa att du hellre ville att jag skulle använda mina pengar till barnen.


Jag minns hur du den där kvällen i somras kom och hämtade upp mig. Hur jag febrig låg i ditt baksäte och du körde mig till kliniken, hur du stannade hos mig och sedan körde mig tillbaka. För att du ville att jag skulle komma hem säkert.


Jag minns hur du ringde mig för en vecka sedan. Hur du sa att du inte mådde så bra, att din bror därför skulle köra mig istället, till marknaden för det regelbundna veckohandlandet.


Jag minns samtalet idag. Samtalet som meddelade att du inte längre finns här hos oss, att du inte längre lever.

 


Om jag hade vetat, om jag hade kunnat hjälpa. Det finns så många ”om”, i denna orättvisa värld. Tuberkulos, jag hatar dig. Ghanalivet är sig inte likt utan dig, Charles. Genom de här åren, har du varit en del av det. En del av mitt Ghanaliv. Blott 27 år gammal. Du hade hela livet framför dig, men det hårda livet släckte det. Jag har varit på två begravningar i Ghana tidigare, men den här gången blir det annorlunda. Det här blir min första begravning för någon som jag verkligen kände. Jag är rädd att kontrasternas kraft kommer att sätta krokben för mig när den dagen kommer, men jag lovar att jag ska göra mitt bästa. Jag ska göra mitt bästa, för att fira ditt liv istället för att sörja din död.


Vila i frid, Charles. Världens bästa chaufför, du saknas oss.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Gabriella | Svar 25.04.2012 18.24

Vila i frid Charles. Mina tårar rinner ner för mina kinder. Jag finns med dig i tankarna Susanna. Kämpa på, du är så fantastisk. Puss <3

Madame Robert | Svar 24.04.2012 23.12

When I'm gone, just carry on, don't mourn
Rejoice every time you hear the sound of my voice
Just know that I'm looking down on you smiling
And now I can feel nothing
So please don't feel no pain
Just smile back...

Annika | Svar 24.04.2012 11.48

Tårarna rinner. Orättvisa värld. Stay strong girl, yaa asantewa <3

Mamma | Svar 23.04.2012 11.35

Every day may not be good, but there's something good in every day.
Kloka ord!

Mamma | Svar 23.04.2012 00.42

Jag tänker på dig och alla de som hade förmånen av att få känna Charles. Vet inte om även jag träffade honom. Livet är inte alltid rättvist. Kämpa på!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan