Min blogg - Susanna i Ghana

En livsviktig sponsring

Att det är ett hårt liv barnen på barnhemmet lever, finns det spår av på deras kroppar. Bett som blir infekterade, sår som aldrig läker. Åkommorna är många. Allt i deras livssituation består av fysiska utövanden och förutsättningarna i miljön är långt ifrån de bästa. Sjukvårdsmaterial har det alltid varit brist av på barnhemmet, då det är svårt att få tag på och anses som väldigt dyrt här. Därför tar barnen också mycket stryk och blir sjuka gång på gång.


Nu har det däremot skett en enorm förbättring på detta plan. Åkommorna består, men vi har fått helt nya förutsättningar för att sköta om dem när de väl uppstår.


Vi har fått en enormt stor och uppskattad donation av Cederroth, avseende första hjälpen artiklar och sjukvårdsmaterial. En ”Första hjälpen station” sitter nu uppe på väggen. Två plåsterstationer sitter utplacerade på barnhemmet och en stor låda fullproppad med nödvändigheter finns tillgänglig.  Förutom enorma mängder påfyllningar till stationerna så har vi fått en mängd olika typer av plåster, förband, tejp, sårtvätt och mycket annat. I princip allt som finns, har vi fått. I alla fall så känns det som det. Helt underbart är det.


Varje morgon har vi nu infört inspektionsrond, då jag tillsammans med Alwin går över alla barn för att inspektera sår och andra krämpor på deras kroppar. De tvättas och läggs om ordentligt, från första stund. De behöver inte längre gå med öppna sår som bara blir värre och mer infekterade för var dag som går. De slipper alla flugor som svärmar kring såren och äter på dem. En stor skillnad, är det minsta man kan säga att det här har gett oss.


Stort tack till Cederroth, för alla fina första hjälpen artiklar och sjukvårdsmaterial och för att ni vill fortsätta sponsra barnhemmet med detta även i framtiden. Vi är så enormt tacksamma!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Linnea Malmberg | Svar 26.04.2012 19.34

Hej! Skulle jättegärna vilja komma i kontakt med dig, men hittar inga kontaktuppgifter? Finns det någon mail eller dylikt att nå dig på?

Susannaighana 26.04.2012 22.31

Hej Linnea! Javisst, du kan maila mig på susanna.benckert@hotmail.com

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan