Min blogg - Susanna i Ghana

Ett hem att trivas i

I en värld där förutsättningarna ser helt annorlunda än det man själv är van vid, är det inte det lättaste att skapa ett hem att trivas i. Djuren är överallt. Getter och höns går omkring inne i husen, möss och myror hemsöker en. Den röda sanden blandat med cement lägger sig som en hinna över alltihop som om den vägrar släppa taget. I ett liv där man tillbringar mer tid utomhus än inomhus så går det egentligen inte heller att skilja dessa åt.


Trots det, så vågar jag påstå att vi nu äntligen så gott som har lyckats skapa ett hem att trivas i. Alla bokhyllor är färdiga. Så gott som allt innehåll i dessa är organiserade i olika korgar och backar. Äntligen slipper vi alla påsar med kläder och saker som tidigare har legat överallt, huller om buller. En förråd av cement har byggts i ett av ena rummets hörn, där vi nu förvarar all mat i ett försök att hålla oss borta från skadedjur och andra små varelser som inte gör något gott för barnen. Sängarna är på plats, med madrasser, lakan och myggnät. Dock måste dessa kompletteras med ett litet räcke kring överbritsen, då barnen ramlar ur sängarna om nätterna. Ibland är det lätt att vara efterklok, självklart är det en stor omställning för barnen att sova i höga sängar, när de det senaste halvåret har sovit på madrasser på golvet. Pojkarna sover i ena rummet och flickorna i det andra. I flickornas rum så finns också de flesta av bokhyllorna med pysselmaterial och leksaker. Tvn är även belägen i detta rum, tillsammans med förrådet för maten. Bord och bänkar står där också utplacerade för alla tillhörande aktiviteter. I pojkarnas rum så är halva rummet nu gjort till matrum. Vi har även satt upp en svart tavla på ena väggen där barnen älskar att ha skolundervisning.


Åkern är så gott som färdigröjd och det är snart dags för oss att börja så. Majsen kan man skörda redan efter tre månader, medans man för cassavan får vänta i nio till tolv månader. Långa bambupinnar är på gång, vilka vi ska använda för att stängsla in åkermarken. Som sagt, djuren är överallt.


En liten uppdatering alltså, från ett liv där man egentligen kan kämpa hur länge som helst för att skapa en sund och bra miljö att leva i.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Robert | Svar 28.04.2012 23.47

Riktigt snygga hyllor ;)

Gabriella | Svar 27.04.2012 23.22

Underbart att läsa! Ser fram emot att få se bilder på rummen som möblerade :) Tokigt med sängarna men det borde väl vara rätt lätt att fixa snabbt :) Pusssss

Jonna | Svar 27.04.2012 23.09

Oj vad långt ni har kommit. Jätterolig läsning. Bra jobbat!!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan