Min blogg - Susanna i Ghana

En annorlunda verklighet

Sommar i Sverige innebär regnperiod här i Ghana. Det i kombination med stundande oroligheter i Kofi Ansah, har bidragit till att uppdateringen här har varit lite knaper.

 

I fem års tid har ni fått följa mig i mitt arbete med barnhemmet, genom medgång som motgång. Att leva och driva ett sådant här projekt i en liten by långt ute på Ghanas landsbygd, har sina svårigheter.  Någonting som jag alltid har varit noga med att förmedla, likväl som all den glädje och kärlek det innebär. Ni har fått följa oss genom motgångar till följd av naturkatastrofer, sjukdomar, svåra livsöden, korruption, byråkrati och mycket annat. Den senaste tiden har jag dock kämpat och slagits mot helt andra typer av svårigheter. Svårigheter för mig som vit, till följd av en gammal kultur vilken är omöjlig att förstå sig på om man inte själv lever i den. Svårigheter och problem till följd av bland annat girighet och maktbehov, från byledningen och byinvånarna så väl som personer i min allra närmsta omgivning på barnhemmet. Fysiska och psykiska påhopp, ständig motarbetning, inbrott och stöld, hugg i ryggen och förräderi samt hjärntvättning av barnen. Situationen har med tiden eskalerat så till den grad att den har blivit helt ohållbar. Min trygghet och fasta punkt har tagits ifrån mig och jag är inte längre säker i Kofi Ansah.  

 

Självklart är det allra viktigaste för mig att barnen har det bra. Alla mina krafter går för tillfället åt att försöka komma fram till hur jag ska gå vidare med situationen, samt vilka möjligheter och alternativa lösningar som finns. Att stå maktlös och inte kunna påverka allt som sker, blir en extra påtaglig känsla här i Ghana. All den kärlek och allt det stöd som jag fått från er följare är ovärderligt och jag hade aldrig kommit såhär långt utan er. Det smärtar otroligt att behöva skriva detta inlägg men jag hoppas på er förståelse och också på er tro om att jag kommer att göra allt jag kan för våra barn.

 

/Susanna

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

emma mensah | Svar 10.07.2015 17.41

vad ledsamt att läsa. Det är en kamp, i denna värld, när vi vill göra gott. Jag ber att framtiden, på nåt sätt, ändå blir ljus för dig och alla barnen. Emma M.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan