Min blogg - Susanna i Ghana

I en allt för korrupt värld

Som tidigare nämnt så har jag under våren parallellt arbetat med ett konsultuppdrag för Volontärresor, då jag har åkt runt och besökt olika barnhem i Ghana för att på dem göra en kvalitetssäkring.


Efter att ha levt i detta land under sammanlagt nästan ett år, så har jag med tidens gång lärt mig att förstå hur det mesta fungerar här och fått stor inblick i olika typer av verksamheter och livssituationer. Jag har på barnhemmen jag besökt varit med om helt underbara möten, både med personal och med barn. Men jag har också fått komma i kontakt med en oerhört mörk bakgrund. Jag har alltid vetat att det existerar, men jag har aldrig kommit det så tätt in på. Den mörka korruptionen. Det finns så många fina människor i detta land som viger sina liv åt att hjälpa andra. Men det finns också många barnhem som dessvärre är så otroligt korrupta. Ägare som ytterst sällan sätter sin fot på barnhemmen och bara bryr sig om pengarna, som tar emot volontärer men där barnhemmet knappt får ta del av några av pengarna det inbringar. Personal på barnhemmen som näst intill arbetar ihjäl sig för nästan ingen lön alls. Men de kämpar kvar och står ut, för barnens skull.  


Jag blir än en gång påmind om hur oerhört glad och lycklig jag är över att jag har att göra med just de personer som jag arbetar med här på mitt barnhem. Där organisationen för barnhemmet inte består av några andra än de som befinner sig här med barnen, hela tiden. Där man är som en familj och inte som en anstalt. Där man verkligen sätter barnen främst och gör allt för att de ska må bra.


Detta konsultuppdrag har än mer fått mig att tydligt se hur jag vill att min framtid ska se ut. Jag vet vad jag vill och jag vet vad mitt hjärta slår för. Hjälpa utsatta barn till en bättre framtid, arbeta för deras välmående och för en förbättrad livssituation. Det vore en dröm, att få arbeta med att starta upp och driva barnhem runt om i landet på ett riktigt bra och ärligt sätt – så långt bort från korruption som man kan komma. Barnhem med riktigt bra personal, som verkligen bryr sig om barnen. Organisera volontärer som finns där och hjälper till, för att underlätta personalens arbete och för att tillsätta en stor dos glädje i barnens liv. En dröm, som kanske en dag blir sann - vem vet.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Herbert | Svar 11.05.2012 20.17

Jahapp, du kommer i alla fall att "semestra" i Sverige - eller hur? Finns semester i din "nya värld"? ;-}

susannaighana 12.05.2012 23.20

Självklart, jag kommer alltid att ha två "hem" :) Semester finns det absolut här, sen om jag tillåter mig själv att ta semester här är en annan fråga.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan