Min blogg - Susanna i Ghana

Projekt: Sopor

I Ghana så är sophanteringen näst intill obefintlig. Papperskorgar existerar inte och skräp slänger man bara rakt ner på marken var helst man befinner sig. Då och då sopas det som har slängts ihop och eldas upp. Att sophanteringen är ett stort problem miljömässigt i Ghana är ingen nyhet. Det är också en väldig hälsobov, bland annat då metaller tar sig ner i jorden och vidare till skörden.


Då vi nu håller på att inrätta en åker på vår mark bredvid barnhemmet så kände vi att vi behövde göra någonting åt detta. Ska någonting göras, så är det lika bra att göra det ordentligt från början. För att få till en sådan här pass stor förändring så måste man börja med de yngsta individerna, för det är de som är framtiden. Jag är medveten om att det är en enormt lång process, som inte går att åtgärda över en natt. Men även den allra största förändringen har sin början någonstans.


Idag har vi därför varit och inhandlat två stycken papperskorgar som har placerats inuti barnhemmet, samt två stycken soptunnor som har placerats utanför. Vi började med en liten ”soplektion” för barnen och till och med Alwin häpnade något oerhört då han fick förklarat för sig att det för en plastpåse tar ungefär 100 år att brytas ner. En stor grop ska grävas bakom toaletterna vid barnhemmet, där dessa soptunnor och papperskorgar sedan ska tömmas vid behov, för att därefter i denna grop eldas upp. Barnen var med på noterna från början och efter vår lilla lektion så började vi projektet med att börja plocka upp alla sopor som ligger överallt på marken runt omkring barnhemmet. Med lite chokladkola som belöning, så blev det en riktigt rolig aktivitet.


Ett långt projekt har påbörjats, men tror man på förändring så är det inte omöjligt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan