Min blogg - Susanna i Ghana

Fem av barnen mot nya möjligheter

Gårdagens storslagna lycka. Bebei, Moses, Esenam och Cephas är som sagt tillbaka hos den fosterfamilj som tog hand om barnen innan de kom till oss på barnhemmet. Igår var vi på besök och det firade vi med presentutdelning av nya kläder!

 

Att barnen är tillbaka hos fosterfamiljen är dessvärre ingen långsiktig lösning och vi har nu tillsammans kommit fram till att barnen ska få gå på internatskola i stan. Igår eftermiddag var vi därför iväg och träffade rektorn på Swedru International School, där barnen ska få börja. En väldigt fin skola som håller hög klass och barnen är helt överlyckliga. Skolan ligger dessutom alldeles i närheten av där vi bor vilket betyder att vi kan hålla kontakt med barnen på ett helt annat sätt än om de hade bott hos fosterfamiljen, vilka bor väldigt långt bort. Fosterfamiljen har de senaste åren också tagit hand om lilla 5-åriga Noah och vi har beslutat att även låta han få följa med till Swedru, då det nu har blivit dags för honom att också börja skolan.

 

Vi är alla obeskrivligt glada och nöjda över den här lösningen då barnen får bo tryggt och säkert samtidigt som de får den bästa utbildningen som här finns att tillgå. Barnen är redo för att börja och skolan är redo för att ta emot oss. Det enda som återstår är nu att lösa det finansiella. För vart och ett av barnen kommer det att kosta oss 500 kr/månad. 250 kr för skolavgift + skolmaterial och 250 kr för mat + boende. Vi behöver nu säkra dessa kostnader och jag och barnen behöver därmed er hjälp!

 

Vill du bli matfadder eller skolfadder till ett av barnen med 250 kr/månad? Hör av dig till mig på susanna.benckert@hotmail.com

Vill du istället ge ett engångsbidrag är det också varmt välkommet, då det förutom skol- och matavgifter varje månad tillkommer engångskostnader för inhandling av bland annat madrasser, kuddar och skoluniformer. Ditt bidrag sätter du då in på Bankgiro 221-1126, eller swishar direkt till 1230973081.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan