Min blogg - Susanna i Ghana

We are the world

Jag sitter där på det lilla trappsteget och blickar ut över gården. Med pennan i min hand och blocket i mitt knä. Kameran ligger bredvid mig, ovanpå mina slitna och väl använda flipflops. Mina kära bästa flipflops, de har varit med om mycket under dessa månader dem. De har färdats på många olika platser och de har gått många mil.


Papa tvättar kläder några meter bort. Den gamla mannen sitter framåtböjd på sin lilla träpall och gnuggar långsamt och rytmiskt sina skjortor. Hans blick är långsam och hans trötta ögon har sett mycket i sina dagar. Jag skulle vilja veta vad som rör sig inne i hans huvud. Nu och hela tiden.


Erika har skolundervisning i huset bredvid och barnens stämmor när de räknar upp alfabetet ljuder över gården. Dånet från bilverkstaden intill tar snart över, då buckliga plåtbitar ska slås ut och metall svetsas ihop.


Pennan i min hand rör sig utan att jag behöver tänka. Blocket i mitt knä fylls av ord, sida efter sida. Jag tänker på hur oerhört rik jag är. Rik på erfarenheter, rik på kärlek. Rik på alla dessa fina upplevelser, som jag får vara med om här och nu. I takt med att pennan cirkulerar över mitt block så börjar ”We are the world” strömma ut genom högtalarna på den lilla radion. Ibland tror jag på ödet. För det är så det är. We are the world - just här, i detta nu.


There comes a time when we hear a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
and it's time to lend a hand to life
There greatest gift of all

We are the world, we are the children
We are the ones who make a brighter day
So let's start giving
There's a choice we're making
We're saving our own lives
it's true we'll make a better day
Just you and me

Send them your heart so they'll know that someone cares
And their lives will be stronger and free
As God has shown us by turning stones to bread
So we all must lend a helping hand

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan