Min blogg - Susanna i Ghana

I hjärtat finns det rum för många

På barnhemmet Perfect Peace bor i dagsläget 18 barn. Ytterligare 20 barn, som har svåra hemförhållanden, kommer till barnhemmet över dagarna, för att få mat och skolundervisning. Ett par veckor är inte mycket för att utföra projekt som gör skillnad. Speciellt inte här, där den alltid så kända ”African time” råder var man än sätter fötterna. Men, går gör det. För ingenting är ju omöjligt, man måste bara kämpa lite hårdare.


Under veckan som har gått har det blivit ett flertal vändor till marknaden, allt för att bygga upp ett förråd på barnhemmet av förbrukningsvaror. Blöjor, toalettpapper, babypuder, tvål, cocoa butter. Ris, olja, bönor, tomatpuré, spaghetti. Listan kan göras lång.


Någonting av det första som jag möttes av när jag kom till barnhemmet var deras toalettsituation som hade rasat ihop fullständigt. Det är inte lätt att bygga upp någonting som är hållbart i längden i detta land. Arbeten görs gärna så enkelt och billigt för stunden som möjligt, och det skapar problem som dem här. Då toaletterna har gått sönder och barnhemmet ligger mitt i storstaden, så finns det ingenstans man kan gå för att utföra sina behov. Detta har resulterat i att alla har använt sig av hinkar ute på gården och sedan tömt dessa bredvid barnhemmet när de har blivit fulla. En förfärlig situation och den fina föreståndaren Mary var alldeles utom sig. Fler flugor än jag någonsin tidigare har sett och en avskyvärd stank. Att sanitetsproblem är en av de allra främsta orsakerna till sjukdom i länder som detta, vet jag allt för väl. Därför beslutade jag mig väldigt fort för att ta tag i detta och hjälpa de att bygga upp toaletterna igen. Tre stycken kompletta toaletter är nu införskaffade, med rör, ledningar och allt annat som tillkommer. Vi har dragit ledningar till vattenpumpen på gården och en stor och djup grop har även grävts dit allt efter de uträttade behoven spolas ut.


Ett annat stort problem som verkligen är livsviktigt, var att de hälsoförsäkringar som fanns för några av barnen hade gått ut. Jag har lärt mig mycket om både det ena och det andra i det här landet genom åren, men sjukvård är någonting som jag har kommit i kontakt med allt för ofta. Har man inte en hälsoförsäkring, så är man så gott som körd. Avgifterna man då får betala när man behöver uppsöka lärare, kan blir precis hur höga som helst. Korruption, i all sin ära. Därför har vi nu också ordnat så att alla barn på Perfect Peace får varsin ny hälsoförsäkring, som ger de gratis sjukvård de närmaste 5 åren.


Det har varit en väldigt fin tid på Perfect Peace och jag slutar aldrig att förvånas över hur många fina människor det verkligen finns. Barn som vuxna. Att få vara i det, det är underbart. Som tidigare sagt, Sharing is Caring. Det är fint att kunna göra mer och få hjälpa fler, fler än sina ”egna”. I hjärtat finns det rum för många.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

monica åberg | Svar 24.05.2012 17.53

åh va roligt det känns så bra att ha blivit fadder till 11-åriga Justice och att få vara med och bidra till projekt Ghana

Annica Jansson | Svar 20.05.2012 16.16

När man läser det här så förstår man ännu mer hur viktigt det är att The childrens village måste byggas så snart som möjligt.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan