Min blogg - Susanna i Ghana

Från en värld till en annan

Att jag om två veckors tid vid den här tiden befinner mig i Sverige igen, känns helt ofattbart. Ett liv som är så olikt detta liv som jag det senaste halvåret har levt, på alla sätt och vis. En annan värld, som inte längre känns som min egentliga vardag. Att jag aldrig lär mig. Jag slutar aldrig att förvånas över hur oerhört mycket jag har anpassat mig och blivit ett med livet här i Ghana nu. Hur jag till hundra procent känner mig hemma och har blivit så van vid allt vad ett liv här ute på Afrikas landsbygd innebär, att det känns som jag inte har gjort någonting annat i hela mitt liv. Rinnande vatten och elektricitet – att någonting så självklart där hemma i Sverige, inte ens är någonting som man tänker på saknas i ens liv här i Ghana.


Att ställa om sig och återgå till livet i Sverige igen, känns så otroligt långt borta. I en vardag där utseendet tycks spela så stor roll, prestation efter prestation krävs. Där materiella ting är någonting som man inte klarar sig utan, där det ytliga och det egentligen obetydliga, är det som ständigt finns närvarande runt omkring en. Jag har förstått det nu, jag kommer aldrig att vänja mig. Jag kommer aldrig att utan problem kunna åka fram och tillbaka mellan dessa två helt skilda världar. Det kommer alltid att vara med en tyngd i mitt bröst som jag färdas över kontinenterna. Bort från ett hem, på väg till ett annat.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Ida | Svar 04.06.2012 16.57

Jag kan inte ens förstå att tiden gått så fort! 6 månader i paradiset :) njut in i det sista med alla knoddar nu! Vi hörs när du kommit hem sen. Puss!!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan