Min blogg - Susanna i Ghana

Motvind i medvinden

Att regnperioden är här på riktigt, råder det inget tvivel om. Mitt hjärta blöder, när det inte går att blunda för alla de problem som det gång på gång medför. Precis när vi har slutfört återuppbyggnaden av de stora toaletterna (som totalförstördes i en stor storm tidigare i våras) så flyger taket på dessa av, på nytt. Aldrig kan man lita på att bra arbete görs, och när det väl görs ordentligt så är det inte heller någon säkerhet för att det kommer att bestå.


För att ställa till ännu lite mer problem för oss, så gick vattentanken som tidigare nämnt sönder. För att se positivt på det hela, så är det tack och lov inte själva tanken som har spruckit, utan ett fäste där vattenledningen möter själva tanken. Detta betyder att allt rent dricksvatten (som vi komiskt nog kvällen innan hade fått ny påfyllning av) läckte ut och gick till spillo. Krisläge blev det därmed och som pricken över i:et så har mannen som kan åtgärda detta, inte tid att komma förens i början av nästa vecka. I stunder som dessa blir det lätt att man låter bitter, men det är viktigt att förstå att det verkligen inte alltid är en dans på rosor att leva här i detta liv, som jag många gånger kanske kan få det att låta som. Ett paradis är det men ibland kommer jag på mig själv med att försköna det något oerhört, då jag gärna väljer att fokusera på det positiva. För trots allt det fantastiska som livet här innebär, så är det en ständig kamp där inget arbete någonsin blir slutfört utan kräver hela tiden underhåll. Motgång efter motgång, men självklart ordnar vi upp även detta. Då det rena dricksvattnet nu inte kan åtgärdas omgående så har barnen igår och idag varit tvungna att dricka vattnet från den gamla brunnen, det vatten som de tidigare drack jämt. Åter igen så blöder mitt hjärta, då jag vet att alla fina ungar inte kommer att gå igenom detta med hälsan i fullt behåll. Samtidigt så förstår man nu också hur otroligt lyckligt lottade vi har blivit, då detta vattenproblem bara är tillfälligt. För bara ett år sedan, var det här ett problem dagligen och hade så alltid varit.


Imorgon åker jag det första jag gör och hyr en lastbil, för att sedan lasta den full av rent vatten på 500 ml påsar, det vattnet som jag själv dricker här i Ghana. För att barnen ska dricka det grönbruna brunnsvattnet till i början av nästa vecka, det är helt uteslutet.


Motvind i medvinden, som sagt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Anna Helal | Svar 07.06.2012 01.11

Du är en fantastisk människa Susanna, kämpa på. Du gör verklig skillnad i världen, med din medkänsla och kraft, något vi alla borde göra. Kram!

Emma Dahlgren Mensah | Svar 06.06.2012 20.08

Hej! Jag heter Emma Mensah(svensk men gift med ghanan) och jag fick tips om dig via en bekant. Vad själaglad jag blir av att läsa om dig och din vision. Kram!!

Mamma | Svar 06.06.2012 00.17

Helt rätt beslut att köpa vattenpåsar. Hoppas de är bättre på att öppna dom än vad jag var :)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan