Min blogg - Susanna i Ghana

I hövdingens regi

Både idag och igår så har jag spenderat mycket tid inne hos hövdingen, med flera olika möten fram och tillbaka. Desto mer jag gör här, desto mer vill också han ha. Hövdingen är en underbar man som jag har lärt känna riktigt väl genom åren, men det går inte att undgå att han gärna vill ha en del av kakan han med. Desto längre tid jag är här, ju fler problem likt dessa stöter jag på.


Det lilla rummet jag bor i här i byn ligger ca 100 meter från barnhemmet och tillhör hövdingen. Tydligen så har nu hans släktingar (underhövdingar) börjat klaga på att han låter mig och andra volontärer utnyttja rummet, då de själva vill ha det till sina gäster som ibland kommer på besök.


Som vanligt är detta någonting som kommer helt plötsligt och den sista augusti kräver de nu att få tillbaka rummet. En stor panik sköljde över mig då vi har två stycken inplanerade volontärer som kommer att vara här i perioder under höstens gång. Efter många diskussioner så kom vi tillslut i alla fall överens om att vi får hyra det till den sista mars nästa år. För en sekund kunde jag andas ut då vi nu har säkrat den närmsta tiden och problemen därtill, men att tiden för oss är knapp att åtgärda det mer långsiktigt råder det ingen tvekan om.


Den planerade utbyggnaden på barnhemmet inför nästa år blev plötsligt ännu mer angelägen och brådskande. Innan den sista mars nästa år så måste vi ha upprättat ett eget litet volontärrum nere på barnhemmets mark. Att kunna ha volontärer här är oerhört viktigt för barnhemmets existens, både ekonomiskt och emotionellt.


Enligt Alwin så hinner vi bygga volontärrummet på två månader, om jag kommer ner till Ghana igen i januari nästa år. Att det kommer att bli tufft och kämpigt, det tvivlar jag inte en sekund på. Men jag tvivlar inte heller en sekund på att det kommer att gå, det SKA gå.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

malin | Svar 09.06.2012 00.13

hej susanna. jag hittade just din Blogg genom ghana svenskar sidan. mycket spännande. Tack för inspiration :)

Emma Mensah | Svar 08.06.2012 19.25

Ändrade planer för Africa Mercy, efter nuvarande insats i Togo åker de till Guinea Conakry tyvärr och inte till Ghana. MVH Emma Mensah

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan