Min blogg - Susanna i Ghana

I marknadens virrvarr

Varannan tisdag sedan januari, så har jag åkt in till marknaden i närmsta lilla stad. Väl där i det stora virrvarret, som är kaotiskt med folk och små försäljningsstånd överallt, så har jag inhandlat all mat och andra förbrukningsvaror till barnhemmet. Varje gång så har jag nästlat mig igenom trängseln som inte är nådig, igenom den stora marknaden och fram till samma små stånd varje gång.


Varje gång då jag kommer med mina tygsäckar till mina välbekanta små försäljningsstånd så spricker försäljarnas ansikten upp i stora leenden och ”my sister, my friend, welcome!” ropas med glädje till mig. Dessa människor har kommit att bli som mina vänner. Det är så skönt när man kommer dit, vant börjar de plocka ihop dem varor jag behöver utan att jag ens behöver be dem, medans vi utbyter diverse artighetsfraser. De vet vad jag ska ha. Det behöver aldrig argumenteras kring priser, de vet att jag vet.


Idag var det dags att ta farväl av alla dessa människor, som alltid får mig full i skratt med deras små konster och skämt. Jag får alltid lite extra med mig hem i påsarna. ”To the poor children”, brukar de säga. Fast de i princip är lika fattiga själva, fina människor. Idag blev det därmed många kindpussar och ”God bless you”.  Jag kommer att sakna dem, om än inte lika mycket som de förmodligen kommer att sakna mig. Att ”vitingen” varje gång handlar i just deras små stånd, det gör dem kända på marknaden brukar de säga. Folk kommer dit och handlar och hoppas på att de ska stöta på mig när de väl är där.


Sista tisdagen på den upplevelserika marknaden, för den här gången.
Idag fick de alla behålla växeln.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Emma Mensah | Svar 13.06.2012 15.38

Ja, det är speciellt att vara den enda "oburoni" på en plats. Är impad av att du uppdaterar bloggen så ofta, har du internetuppkoppling i Kofi Ansah?? Emma M.

Susannaighana 15.06.2012 17.47

Ja, jag har MTNs mobila. Kors i taket så är det faktiskt mottagning i byn, om än väldigt "African time" där också ;)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan