Min blogg - Susanna i Ghana

I marknadens virrvarr

Varannan tisdag sedan januari, så har jag åkt in till marknaden i närmsta lilla stad. Väl där i det stora virrvarret, som är kaotiskt med folk och små försäljningsstånd överallt, så har jag inhandlat all mat och andra förbrukningsvaror till barnhemmet. Varje gång så har jag nästlat mig igenom trängseln som inte är nådig, igenom den stora marknaden och fram till samma små stånd varje gång.


Varje gång då jag kommer med mina tygsäckar till mina välbekanta små försäljningsstånd så spricker försäljarnas ansikten upp i stora leenden och ”my sister, my friend, welcome!” ropas med glädje till mig. Dessa människor har kommit att bli som mina vänner. Det är så skönt när man kommer dit, vant börjar de plocka ihop dem varor jag behöver utan att jag ens behöver be dem, medans vi utbyter diverse artighetsfraser. De vet vad jag ska ha. Det behöver aldrig argumenteras kring priser, de vet att jag vet.


Idag var det dags att ta farväl av alla dessa människor, som alltid får mig full i skratt med deras små konster och skämt. Jag får alltid lite extra med mig hem i påsarna. ”To the poor children”, brukar de säga. Fast de i princip är lika fattiga själva, fina människor. Idag blev det därmed många kindpussar och ”God bless you”.  Jag kommer att sakna dem, om än inte lika mycket som de förmodligen kommer att sakna mig. Att ”vitingen” varje gång handlar i just deras små stånd, det gör dem kända på marknaden brukar de säga. Folk kommer dit och handlar och hoppas på att de ska stöta på mig när de väl är där.


Sista tisdagen på den upplevelserika marknaden, för den här gången.
Idag fick de alla behålla växeln.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Emma Mensah | Svar 13.06.2012 15.38

Ja, det är speciellt att vara den enda "oburoni" på en plats. Är impad av att du uppdaterar bloggen så ofta, har du internetuppkoppling i Kofi Ansah?? Emma M.

Susannaighana 15.06.2012 17.47

Ja, jag har MTNs mobila. Kors i taket så är det faktiskt mottagning i byn, om än väldigt "African time" där också ;)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan