Min blogg - Susanna i Ghana

"Mr Coconut Sweden"

Det här är Cephas. Han är 12 år och en pojke som ingen annan. Jag brukar kalla honom för ”Mr Coconut Sweden”, för att han för det första samlar på kokosnötter. Varje dag när han kommer hem från skolan så brukar han springa fram till mig och berätta hur många kokosnötter han för tillfället har, för att sedan hämta en av dem och öppna den till mig. Jag har ätit så mycket kokos de senaste veckorna och han blir lika glad varje gång jag glatt mumsar i mig fruktköttet. Det leende som då klär hans fina ansikte kan man göra vad som helst för. Att jag kallar honom för ”Sweden” ligger långt tillbaka i tiden. Sedan första gången jag kom till Kofi Ansah och träffade Cephas, så har han i alla sina böcker och på alla sina papper skrivit ”Cephas Sweden”. Alla teckningar han har ritar målar han i blått och gult och skriver likadant på dem; ”Cephas Sweden”.


Idag så hade Cephas inte bara med sig en koksnöt till mig när han kom springandes efter skolan. Han gav mig ett armband, som han hade gjort av olika pärlor. Varannan gul, varannan blå.


”Madame Susanna, this is Sweden colour. I love Sweden, very much. If you have it every day, you remember and think of me from Sweden every day. Next time you come here, you take me with you. Because I miss you in Sweden and I love Sweden”.


Underbara unge. Tappra, glada, fantastiska unge.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Julia | Svar 17.06.2012 15.16

Tänk så mycket fint du ordnat till denna fantastiska by & tänk att jag fått se allting med egna ögon. Du är helt otroligt fin!!

& tänk, fina fadderbarn<3!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan