Min blogg - Susanna i Ghana

"Mr Coconut Sweden"

Det här är Cephas. Han är 12 år och en pojke som ingen annan. Jag brukar kalla honom för ”Mr Coconut Sweden”, för att han för det första samlar på kokosnötter. Varje dag när han kommer hem från skolan så brukar han springa fram till mig och berätta hur många kokosnötter han för tillfället har, för att sedan hämta en av dem och öppna den till mig. Jag har ätit så mycket kokos de senaste veckorna och han blir lika glad varje gång jag glatt mumsar i mig fruktköttet. Det leende som då klär hans fina ansikte kan man göra vad som helst för. Att jag kallar honom för ”Sweden” ligger långt tillbaka i tiden. Sedan första gången jag kom till Kofi Ansah och träffade Cephas, så har han i alla sina böcker och på alla sina papper skrivit ”Cephas Sweden”. Alla teckningar han har ritar målar han i blått och gult och skriver likadant på dem; ”Cephas Sweden”.


Idag så hade Cephas inte bara med sig en koksnöt till mig när han kom springandes efter skolan. Han gav mig ett armband, som han hade gjort av olika pärlor. Varannan gul, varannan blå.


”Madame Susanna, this is Sweden colour. I love Sweden, very much. If you have it every day, you remember and think of me from Sweden every day. Next time you come here, you take me with you. Because I miss you in Sweden and I love Sweden”.


Underbara unge. Tappra, glada, fantastiska unge.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Julia | Svar 17.06.2012 15.16

Tänk så mycket fint du ordnat till denna fantastiska by & tänk att jag fått se allting med egna ögon. Du är helt otroligt fin!!

& tänk, fina fadderbarn<3!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan