Min blogg - Susanna i Ghana

Med framtiden i fokus

I veckan så har jag varit på möte med en man från ett svenskt företag som ägnar sig åt att arbeta med att utveckla energirelaterade lösningar i Afrika, vad gäller allt ifrån läslampor till solcellspaneler och vattenrening. Orsaken till vår kontakt är att detta företag nu har specificerat sig på ett projekt vad gäller att hitta samt genomföra lösningar i Ghana. Konceptet är att alla lösningar ska vara utifrån de lokala behoven som finns hos befolkningen och inte utifrån de behov som vi här i Sverige tror att de har.

 

Ett samarbete mellan dem och mig är nu i startskedet, något som känns oerhört roligt då de annars arbetar med väldigt stora organisationer som SIDA och Läkare Utan Gränser. Än så länge är vi bara i startfasen, där det för mig handlar om att utgå från befolkningens behov och komma på samt föreslå energirelaterade lösningar. Även idéer kring kommersiella lösningar på lång sikt är av relevans och kan bli aktuella. Då min uppgift just nu endast handlar om att drömma och önska, helt utan att tänka på om samt hur detta går att genomföra (vilket är företagets del i det hela) så känns det väldigt fascinerande och häftigt att få möjligheten att vara med och påverka samt en chans att med hjälp utveckla detta. Tanken är sedan att delar av detta ska tas vidare och från deras håll genomföras och utredas, på plats hos oss i Ghana. Både på barnhemmet och i byn, beroende på vilka lösningar som vi arbetar fram.

 

Hur mycket jag än saknar barnen just nu när jag åter är hemma i Sverige igen, så kommer den här hösten att innebära fullt fokus på många utökade projekt som jag ska låta er ta del av allt eftersom de utvecklas. Med framtiden i fokus, en framtid som jag ser som ljus där vi kan gå precis hur långt som helst!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Jenni Lindberg | Svar 16.08.2012 09.23

Spännande! :)

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan