Min blogg - Susanna i Ghana

Svenska sjuksköterskor på besök

I helgen så har vi haft finbesök på barnhemmet! De två sjuksköterskestuderande Fredrika och Ami från Sverige har varit på besök hos barnen. En hälsoundersökning av varje barn har utförts, där de har vägts och mätts samt fått en "check-up" av sår och övrigt hälsotillstånd.

 

De har även hunnit med att ha hygienlära med barnen. Att man tvättar händerna efter toalettbesök samt innan matdags, är någonting som tar långt tid att lära in i Ghana. Sådana självklarheter för oss är inte någonting som ligger i deras natur, då vatten som oftast för dem är en bristvara. Att man ska tvätta samt lägga om sår ordentligt, inte pilla på dem med smutsiga fingrar osv. är annat som de i helgen har gått igenom. Självklart är detta saker som jag ständigt tjatar och påminner om när jag är på plats, men det krävs att det underhålls för att få en förändring som består.

 

Jag har pratat med både barnen och Alwin och de har alla varit så glada över att ha haft Fredrika och Ami där! De har verkligen gjort en jättefin insats för oss och barnen och vi är så tacksamma. Hälsan är det viktigaste vi har och att för barnen i Ghana få en enkel grundlig hälsundersökning - det är lyx!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan