Min blogg - Susanna i Ghana

Att bidra med annat än pengar

Jag vet att det är väldigt många som sitter på mycket barnkläder, leksaker och annat underbart i överflöd, som man väldigt gärna skulle vilja skänka till barn som inte har lika mycket som ens egna. Till exempel till barnen på barnhemmet.

 

Varje gång jag får frågor kring det här så skär det i mitt hjärta att behöva lämna ett inte fullt lika positivt svar som jag önskar att jag hade möjlighet till.

 

Det finns tyvärr en stor svårighet i detta och hur gärna jag än skulle vilja ta emot allt och ge det till barnen, då finns inte den möjligheten. Varje gång jag åker ner till barnhemmet så tar jag med mig så mycket som jag bara kan, vilket också alltid innebär extra väskor än de som ingår i flygbiljetten. De stora kostnaderna det medför gör att det inte lönar sig, utan man får mycket mer för pengarna om man då istället väljer att införskaffa det på plats i Ghana. Att införskaffa så mycket som möjligt på plats är i de flesta fall det bästa. Förutom att det blir billigare så bidrar man på så sätt även till landets välfärd.

 

Att skicka ner saker till Ghana är i princip omöjligt. På grund av den korruption som råder så fastnar det väldigt ofta på vägen och kommer inte fram. I de fall som det kommer fram, så tillkommer det ofta skyhöga avgifter av olika summor som man inte kan förutspå innan. Oskrivna ”tullavgifter” som krävs om det över huvudtaget ska släppas förbi och ytterligare avgifter då det sedan ska hämtas ut.

 

Detta är ett problem som jag ständigt grubblar över och försöker komma på lösningar kring. För det är så oerhört synd att så många är villiga att bidra när jag inte har möjlighet att ta emot det. Ett alternativ är också att hyra en container och skeppa ner till Ghana. Detta har jag dock olika erfarenheter av och det är inte det allra enklaste. Dessutom så kostar det flera tiotusentalskronor.

 

Dock så anordnar jag ändå ibland insamlingar av olika slag, till exempel som den kläd- och skoinsamling jag hade förra hösten. Det beror helt på hur situationen på plats på barnhemmet ser ut för tillfället, men min begränsade packning kräver att jag ständigt gör strikta prioriteringar. Så håll koll här på hemsidan, där information kring insamlingar läggs ut i de fall det blir aktuellt!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Mamma/Herbert | Svar 28.09.2012 17.32

Hej. Om ni inte har pengar av avstå, men kläder och leksaker...ordna en loppis och skänk pengarna till de underbara barnen i Ghana.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan