Min blogg - Susanna i Ghana

El-nät till byn på ingång

Igår fick jag ett brev från Alwin, med de senaste uppdateringarna från byn. Trots att vi pratas vid i telefon flera gånger i veckan så skrev han att det var viktigt för honom att även få ner allt detta i ett brev, så att jag skulle ha informationen på papper. En mycket fin tanke tycker jag, som beskriver hur otroligt äkta och godhjärtad han är!

 

En väldigt glad nyhet som delgavs mig i brevet var att "National electrification project" nu äntligen har nått fram till vår lilla by. En av anledningarna till att Kofi Ansah fortfarande är utan elektricitet, trots att flera omkringliggande byar har fått det, är att vår by ligger precis på gränsen mellan Central region och Eastern region. Detta innebär att det inte har varit någon av regionerna som har velat ta på sig ansvaret för att utveckla el-nätet bort till oss. Detta har det varit diskussioner kring i flera år, ända sedan jag kom till byn för första gången, men nu äntligen har de kommit fram till en lösning! Alwin berättade att de redan har börjat resa el-pålarna runt om i byn och att de i nästa vecka ska börja dra ledningarna från dessa till respektive hus. 

 

Detta är någonting som kommer att underlätta oerhört mycket för vår lilla by och dess invånare. Vi på barnhemmet kommer självklart fortsätta att i första hand använda oss av våra solcellspaneler då det ger gratis elektricitet, men att möjligheten finns till ett ordentligt el-nät, det är en stor framgång!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan