Min blogg - Susanna i Ghana

Barnen skapar en god framtid

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Det kan inte poängteras nog många gånger hur fint jag tycker det är när barn i Sverige får vara insatta och delaktiga i att hjälpa andra barn i andra delar av världen.

 

Ett alldeles utmärkt exempel på något sådant är en grupp barn på Solhems förskolor i Spånga (varav delar av gruppen ni ser här på bilden till vänster). Dessa fina barn arbetade med skapande på förskolan och sålde därefter sina produkter till föräldrarna. De valde därefter att de för halva intjänade summan ville köpa något till sig själva och för andra halvan av summan ge andra barn något, barn som inte själva har så mycket.

 

Detta resulterade i att de tillsammans med sin pedagog gick iväg till St Erikshjälpen för att inhandla några leksaker att skänka bort. Dessa leksaker slog de sedan ömsint in till fina paket, som jag nu ska ta med mig ner och ge till barnen i Ghana. En underbart generös tanke, som kommer att ge så mycket för alla parter. För dessa barn på förskolan i Sverige och för barnen på barnhemmet i Ghana.

 

Det är våra barn som är vår framtid och går fler i dessas fotspår så kommer vi att få en alldeles drömlik framtid. Fina, fina barn.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan