Min blogg - Susanna i Ghana

Början på framtiden

Som tidigare nämnt så kan mycket hända på kort tid här, vilket innebär stora förändringar för byborna. Förra månadens storm som drog in över byn kom helt utan förvarning, då det just nu är torrperiod här. Stormen har plöjt ner två hus i byn till marken, slitet av ett flertal tak och raserat både toalettbås och inhägnader. Vi på barnhemmet klarade oss relativt bra denna gång, förutom att taket och väggarna till toaletterna rasade, samt taket på barnhemmet veks upp så det bildades ett hål på en meter i diameter. Det är med andra ord en ständig kamp kring att bygga upp förödelser igen. Man ska inte underskatta naturens kraft, det är en sak som är säker. Men vi kämpar vidare, tredje gången gillt!

Annars mår alla bra. Barnen är så stolta över allt de har lärt sig i skolan sedan sist. De är så nyfikna och glada och bjuder mig på tusen kramar varje dag! Vi har även fått a hand om ytterligare några barn, vilka det så småningom kommer presentationer av. Alwins fot har till min stora glädje äntligen läkt. Detta innebär att det inte längre är några öppna sår som blir infekterade och kroppen har nu accepterat den transplanterade huden. Även om han fortfarande har ont och foten aldrig kommer att bli återställd, så kan han iaf röra sig bättre och han behöver oftast inte gå med sina kryckor.

Idag har planering stått i fokus och vi har försökt få bukt på allt som under våren nu ska iordningsställas. Det tar sin tid att börja organisera allt. Material, byggarbetare, tillvägagångssätt osv. Men vi har gjort ett första utkast till projektplan och jag har även ringt några samtal som en första anhalt. Imorgon fortsätter vi planera och denna vår ska vi försöka satsa på att jobba med flera projekt samtidigt.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

monica åberg | Svar 24.01.2013 16.34

Lycka till med allt jobb framöver! Hälsa alla barnen från vårt kalla vinterland!

Georgette | Svar 24.01.2013 15.43

Låter super! Kämpa på :) måste vara härligt att vara på plats igen hos alla!

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan