Min blogg - Susanna i Ghana

Stolt som en tupp

Idag har det blivit många rundor för att hämta vatten. Stormen drog nämligen med sig fästet till vattenledningen som är förankrad i vattentanken. Därför är vattnet nu slut och går inte att fylla på förens fästet är ersatt med ett nytt. Hövdingen har dock varit snäll och låtit oss hämta vatten i byns vattenpump under tiden, för att vi ska slippa dricka det gulbruna vattnet nerifrån brunnen som vi använder till tvätt och bad. Så många vändor blir det, men då vi alla hjälps åt går det ganska smidigt ändå. Jag längtar så tills vår alldeles egna vattenpump kommer att vara klar, så vi slipper det här ständigt återkommande problemet. Det kommer att skona både barnens hälsa och ryggar.

 

Vi har även haft rutinkontroll på läxorna idag, vilket innebär att barnen kommer och visar mig vad de har gjort sedan sist. Kan låta hårt, men dessa kontroller är bland det bästa barnen vet och när de återkommer regelbundet så är de väldigt snabba på att hämta sina böcker och trängs i ledet då alla vill vara först. De är stolta som tuppar och det är helt ofattbart hur snabbt de har lärt sig. De har bara gått i skolan ett och ett halvt år nu, men klättrar snabbt uppåt och hänger med i undervisningen förvånansvärt bra. Att vi betalar extra för läxläsning är någonting som jag är väldigt glad för. Tiden räcker inte till för att stötta alla i deras läxor, men jag försöker dela upp tiden så gott det går. Idag var det Bebeis och Prince Jrs tur, som nu går i klass 2. De hade skrivläxa där de skulle träna på små bokstäver i olika små meningar. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan