Min blogg - Susanna i Ghana

En promenad till skräddaren

I höstas dog Agnes, Alwins styvmor som var med och startade barnhemmet tilllsammans med Alwins pappa Joseph. En stor förlust för oss alla då hon alltid har varit sedd som en mormor bland oss. I Ghana hålls begravningen flera månader senare för att man ska hinna spara ihop pengar för den stora ceremonin som det innebär, samt att folk ska hinna resa från alla sina små byar för att näravara. Begravningen hålls under tre dagar då ett späckat program med mat, dans och böner hålls. Nästa helg är det dags för Agnes begravning och självklart ska vi alla vara på plats.

 

Därför blev det idag en promenad bort till grannbyn tillsammans med alla barnen, för att där besöka skräddaren och sömmerskan. Under begravningar här så är det speciella tyger som gäller, vilka oftast är röda, bruna och svarta. Men denna gång är det bestämt att vi ska bära ett svartvitt tyg med små silverdetaljer, för att visa att vi stod Agnes extra nära. Så idag har det tagits mått på alla barnen, mig, Alwin och Victoria. Det är inte så ofta barnen får lämna byn i samlad trupp, så de klädde på sig sina bästa kläder och skor för vår promenad. 40 minuter tar det till grannbyn, om man går i barnens takt. Jag är full av beundran att de orkar, till och med de allra minsta, i den gassande solen. Vi pausade när vi hade kommit fram till grannbyn och kalasade på kallt vatten och kakor som vi köpte i det lilla försäljningsståndet där.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan