Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - de små ögonblicken

Mitt namn är Robert de Meijere. Här på barnhemmet kallas jag ”Brother Robert” eller om jag ska vara helt ärlig är det nog mest ”Madame Robert”. Det är mitt smeknamn som jag fick förra gången jag var här och som Alwin och barnen alltid finner lika roligt att använda. Jag ska vara här på barnhemmet i tre månader och har tänkt försöka gäst-blogga lite under den tiden.

 

Det finns många saker jag älskar med att vara här på barnhemmet i Kofi Ansah.   

 

Jag älskar att vakna på morgonen av att solen går upp och höra alla ljud från byn. Getter som bräker, tuppar som galer, människorna som ropar och radioapparaterna som alltid står på.

 

Jag älskar att kunna ta en ”dusch” under en stjärnklar himmel, i skenet av en ficklampa, med en hink vatten du pumpat upp från brunn.

 

Jag älskar att kunna sitta och vila i skuggan en stund och äta färsk frukt, ibland direkt från träden. Eller en bit kokosnöt som något av barnen plockat. 

 

Men framförallt älskar jag alla de små ögonblicken. Som när du kommer tillbaka ner till barnhemmet efter att ha ätit middag och något av barnen springer mot dig och hoppar upp i din famn. Eller när de smyger upp bakom dig och sticker sina fingrar i dina sidor, för att sedan kikna av skratt när du säger ”Adish!” (Aj! på Fante). Det är ögonblicken av glädje i deras ögon när de busar och leker. Ögonblicken av tacksamhet när de får ett par nya fotbollskor. Ögonblicken av stolthet när de visar vad de gjort i skolan. Det är i de ögonblicken som du förstår vad du gör här. Det är de ögonblicken som gör det värt precis allt. När du kan se att det du gör – eller att du bara finns här och bryr dig – verkligen gör skillnad.

 

Det är de små ögonblicken som är det absolut bästa på hela dagen. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan