Min blogg - Susanna i Ghana

På promenad genom stan

Det här är Bawjiase. Vår närmsta mindre stad, ca 45 minuter bort med bil och också den stad där vi inhandlar all barnhemmets mat på marknaden och allt material till bygge och andra projekt. Här finns den lilla kliniken, dit vi åker när barnen blir sjuka och behöver sjukvård som inte är allt för avancerad.

 

Varje gång jag åker till staden och går igenom dess små gränder, så slås jag av tacksamhet över att vi bor precis där vi bor, i vår lilla by ute på landsbygden. I Ghana är det stor skillnad mellan landsbygd och stad. I staden så avlöser de små skjulen varandra, ofta med bara en armlängds mellanrum. Stadens avlopp är obefintligt och det rinner små bäckar med avfall genom staden.  Stanken är nästintill outhärdlig och du får som oftast hoppa fram över de gropiga vägarna, för att inte kliva rakt i sörjan. Detta som resultat av att det inte finns några toaletter och man uträttar sina behov, tvättar sig, lagar mat och tvättar kläder, i vilket litet hörn man än kommer åt. Trafiken är kaotisk i ett stort virrvarr av folk, där dammet och avgaserna ligger som en hinna över staden. Den lilla fristad som invånarna kallar ett hem, är ofta inte mer än några kvadratmeter av ett fallfärdigt skjul.

 

Ute på landsbygden är det annorlunda. Det gröna vackra landskapet omger en där de höga palmerna sträcker sig så långt ögat når. Barnen kan springa fritt utan att behöva oroa sig för bilarna som ständigt flyger förbi så nära att man riktigt känner i håret hur det drar. Frukter kan plockas direkt från träden och luften är frisk och lätt.

 

Även om det många gånger är svårt ute på landsbygden. Elektricitet saknar och man behöver ta sig långt för att inhandla mat och byggmaterial vilket medför höga kostnader. Men tryggheten och lugnet runt omkring en är ovärderlig. Självklart finns det faror på landsbygden som saknas i staden. Farliga djur finns alltid närvarande och lurar på en i djungeln. Men känslan av välbefinnande sträcker sig mycket längre. Varje gång jag är i staden och omges av dess kaotiska tillvaro och hektiska tempo, så längtar jag hem. Hem till byn, till vår fristad. För det är det som är hemma. 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan