Min blogg - Susanna i Ghana

Tid som rullar på men går ihop

Dagarna rullar på här ute i djungeln och det är ibland svårt att hålla isär tidpunkter och händelser.

 

Igår borrade de klart inför vattenpumpen, knappt 70 meter behövdes för att vi skulle nå ett rent och bra vatten. Salthalten var låg, vilket är bra, och det kommer även att göras ett vattentest när allt är på plats. Imorgon (förhoppningsvis) kommer teamet tillbaka för att gjuta plattformen och sätta dit själva pumpen. Så (peppar peppar ta i trä) inom några dagar kommer vi (om allt går som planerat) ha vårt eget vatten!

 

Vi har nu också börjat gjuta grunden inför tillbyggnaden som ska bli en volontärdel. Nu är det bara dryga veckan kvar tills INUG från Karlstad kommer för att bygga och då måste allt grundarbete vara klart. Det är inte det lättaste att få byggarbetare att komma när man själv vill här, men det verkar som att allt kommer att gå vägen även där. Idag har de jobbat stenhårt och gjort klart drygt hälften.

 

Barnhemsutbyggnaden har stått still ett tag då andra saker har kommit emellan som har behövts prioriteras. Men nu är mer material inköpt så vi kan göra klart alla fönster- och dörrkarmar och även gjuta fast armeringsjärn runtomkring huset över fönstren.

 

Jag har inte heller hunnit åka till sjukhuset med Prince Jr, för att röntga hans missbildade fötter. Men det står nu väldigt högt upp på min ”to-do-list” och jag hoppas och tror att det blir av i veckan som kommer.

 

Mycket tid (och energi) har också den senaste tiden nu lagts på Alwin. Tyvärr är han inte riktigt lika pigg och välmående som man önskar. 1,5 år har nu gått sedan den svåra motorcykelolyckan han råkade ut för. Detta innebär att han under de senaste 1,5 åren har gått på väldigt stark smärtstillande medicin i kombination med en mängd andra läkemedel. Tyvärr har man inte lika stor kunskap kring dessa här och det blir lätt feldoserat. Då han har behandlats för olika åkommor och dessutom på olika ställen så har medicinen ibland inte gått ihop och det har blivit feldoserat. På grund av detta har nu biverkningarna börjat visa sig. Han är stundvis väldigt svag, seg, trött och ibland även väldigt glömsk. Vi har tagit hjälp av en läkare som har kommit hit och informerat om vikten av att man inte överdoserar eller blandar olika mediciner och Alwin har även varit inne på ”rening” på grund av överdosering. Väldigt tråkigt och väldigt jobbigt, men vi kämpar på även med detta och jag gör allt som står i min makt för att få bukt på detta problem så att Alwin snart ska vara sitt vanliga gamla jag igen.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Patricia | Svar 25.02.2013 10.00

Hej. Hur mycket kommer man kunna pumpa upp? Finns det risk att den sinar under visa års tider? Hoppas Alwin kommer snart mår bra. Kram på dig. Pat

Mamma | Svar 21.02.2013 16.50

Vad ni har lyckats med mycket under bara en månad! Fantastiskt!! Kanske Alwin skulle ha en Dosett för sina mediciner. Nån som åker ner snart kanske kan köpa?

Agneta Nyström | Svar 21.02.2013 02.12

Så nu är det bara att hålla tummarna för att det blir bra med Alwin och hans medicinering. Kul att vattenprojektet verkar gå i lås för er.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan