Min blogg - Susanna i Ghana

En dag på röntgen

Äntligen klaffade tiden och vi kom iväg till sjukhuset med Prince Jr. Vi hade pratat med honom innan vi åkte och förklarat vad som skulle ske och varför. ”X-ray is just like a big camera, which will take some photos of your feet”.

 

Det var en blyg och tyst liten kille som höll mig hårt i handen när vi kom fram. För varje steg jag tog så tryckte han sig så nära min sida som han kunde. Den enda lilla trygghet som omgärdade honom i den stora folksamlingen och obekanta miljön inne på sjukhusområdet.

 

Efter långa stunder av väntan på fel ställen (för man behöver faktiskt inte ta tempen på ett barn som bara ska röntgas…) så blev vi hänvisade till röntgen. Väl där så både satt, stod och låg det människor överallt. De såg ut att ha väntat länge, länge. Prince ögon spärrades upp och han vägrade släppa greppet om mig. Ibland hjälper närhet mer än alla ord i världen.

 

Ibland vet jag inte riktigt om det är fördel eller nackdel att vara vit i det här landet. Det underlättar i många fall (som detta), men samtidigt är det så hemskt att man knappt tror att det är sant. Direkt när de fick se att jag var med så blev vi hänvisade in till direktören på avdelningen. Han satt vid sitt skrivbord med fötterna på bordet och lyssnade på musik. Han verkade inte särskilt imponerad av vårt ärende och avvisade oss direkt när vi sa att vi inte hade någon ”request” med oss, vilka alla andra som satt utanför i den långa kön hade. Efter långa diskussioner och mer eller mindre bönande på mina bara knän, så gav han till slut med sig. Kanske att vi kunde komma överens ändå, sa han. Han tog direkt in oss i röntgenrummet, där det inte syntes till en människa. Det visade sig att det var direktören själv som utförde röntgen.

 

Prince fick klä av sig och jag satte upp honom på britsen. Fina lillkillen bet ihop, men kunde inte hejda tårarna som sakta började rinna utmed hans kinder. Han sa inte ett ljud, men han ville inte släppa min hand. Då det inte existerar några skyddskläder eller annat i situationer likt denna, så fick jag lugnt stå där bredvid och hålla i hans hand medans apparaten ovanför honom surrade. Efter första röntgenbilden slappnade han dock av och jag kunde gå ifrån hans sida en liten stund för att titta på röntgenbilderna. Hur bra och givande röntgenbilderna egentligen blev, det är svårt att säga. Direktören sa att det var helt upp till mig själv hur jag ville vrida och vinkla, för han hade ingen aning. Men några bilder på fötterna samt på benen från låret och neråt fick jag i alla fall med mig hem. Under tiden då röntgenplåtarna hängde på tork, så tog direktören mig åt sidan för att komma överens om hur vi skulle ”åtgärda” denna ”tjänst” han gjort oss. Tio minuter senare var vi klara och kunde åter igen gå förbi den långa kön för att lämna sjukhuset. Efter en avgift betalad till sjukhuset och en avgift betalad direkt till direktören... Den korrupta verklighetens nakna sanning.

 

Det var en riktig liten klippa till kämpe som totalt utmattad somnade i min famn på vägen hem till barnhemmet igen. En tuff dag som tog på krafterna psykiskt, men det känns oerhört skönt att detta första steg nu äntligen har blivit taget. Hur vi ska gå vidare nu återstår att se. Läkare och kunniga inom området måste konsulteras, för att vi ska kunna få reda på om det finns någonting som kan göras för att underlätta och hjälpa Prince Jr till en god framtid. Alla tips med kontakter och liknande mottas med stor tacksamhet! Kan du eller vet du någon som skulle kunna vara en hjälpande länk i ledet? Kontakta mig på susanna.benckert@hotmail.com

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

julia | Svar 01.03.2013 07.02

Det gör mig så fruktansvärt varmt i hjärtat. Så fantastiskt duktig han är lilla Prince och du! <3

A-L | Svar 26.02.2013 23.51

Försöker med att dela det kanske leder till något...

Mamma | Svar 25.02.2013 23.13

Underbart att steg 1 är avklarat. Jag förstår också att detta var jobbigt för er båda två. Hoppas att fortsättningen kommer att bli positiv. Pkk.

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan