Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg - det riktiga Ghana

Susanna säger att du inte upplevt Ghana förrän du varit på marknaden i Bawjiase...

 

Marknader här i Ghana är som egna små världar. De är otroligt stora samtidigt som alla verkar känna alla. Det ropas ”Madame” kors och tvärs och på något sätt så är det alltid rätt person som svarar. Tempot är högt och var du än står är du i vägen för någon. Och det gäller att vara uppmärksam så du inte blir påkörd av taxibilarna som kör hela vägen in till stånden.

 

Det är på de här marknaderna du får chansen att uppleva den speciella känslan här i landet. Hur lugnet och den avslappnade stilen från ”African time” krockar med ljudet och rörelsen från marknaden. Det är då den unika stämningen, som verkligen är karakteristisk för Ghana, uppstår. Det är en blandning som absolut måste upplevas.

 

Så det är sant att du inte upplevt Ghana förrän du varit på en marknad.

 

… Men jag säger att du inte upplevt det riktiga Ghana förrän du spenderat en eftermiddag i köket på Shalom Orphanage. En eftermiddag där får marknaden att framstå som lugn. Det är totalt kaos. Det är barn överallt. Det skriks, skrattas, bråkas och busas. Allt om vartannat. Och det finns inga barn som kan vara så dramatiska när de pratar. Eller ha ett sådant humör som barnen här. Det kan verkligen slå om på sekunder.

 

Det är under de eftermiddagarna som du får uppleva det riktiga Ghana. Det Ghana som jag kommit att känna mig väldigt hemma i.   

 

/Madame Robert

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan