Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg – en annorlunda shoppingrunda

Vanligtvis när jag har fått i uppgift att skaffa byggmaterial har jag inte sett det som något krångligt eller jobbigt. Men nu förstår jag att det endast beror på att jag varit i Sverige när jag gjort det. När jag och Susanna samt en lokal byggjobbare från Kofi Ansah skulle inhandla material till volontärhuset som vi nu håller på att bygga, kunde jag konstatera att planeringar är ganska lönlösa här nere.

 

Vi åkte på morgonen klockan åtta. Målet var att köpa reglar, plywood, två dörrar, armering, lite fönsterdelar och några matprodukter på marknaden samt vatten. Hemma: en lätt uppgift. Jag hade såklart förberett mig på en ganska rörig dag, men så mycket hit och dit som det visade sig bli trodde jag faktiskt vi skulle klara oss utan. För att få allt byggmaterial var vi tvungna att besöka fem olika småaffärer, som vi dessutom besökte ungefär två gånger var. Därefter var det detta med att fixa en lastbil som skulle frakta alltihop till vår by, tanka bilen, dividera och tjata om priser (en historia i sig), åka upp och ner bland tutande bilister som inte vill annat än framåt, komma på att man är törstig och hungrig och svettig som en bastubadare, förklara minst tre gånger vad man ska ha innan någon uppfattar att man verkligen ska ha det; ja, det finns mycket mer att säga, men ni fattar nog.

 

Vi var hemma på eftermiddagen. Jippi! Hursomhelst var det en ny upplevelse som jag välkomnar och kommer minnas. Det kan jag tänka tillbaka när jag står på Byggolle i Sverige och ska köpa en planka: detta gick ju lätt!

 

/Mathias, byggledare för ”Projekt Volontärhuset”, från INUG Karlstad.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.10 | 20:14

Hej Tobias! Kul att du tar kontakt. Här gärna av dig till mig via mail susanna@togetherasone.se så jag får din nya email och kan hålla kontakten :) /Susanna

...
17.10 | 23:59

Hej Susanna! Hur mår du och hur har ni det? Mvh
Tobias Holm fd VD Hero AB

...
17.10 | 10:55

Hej Susanna! Jag är inte vd eller ägare av hero längre och kan bara hoppas nya ägarna inte glömt er.,Startar nytt bolag å en del går till er om jag lyckas.❤️👍

...
07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
Du gillar den här sidan