Min blogg - Susanna i Ghana

Gästblogg – en annorlunda shoppingrunda

Vanligtvis när jag har fått i uppgift att skaffa byggmaterial har jag inte sett det som något krångligt eller jobbigt. Men nu förstår jag att det endast beror på att jag varit i Sverige när jag gjort det. När jag och Susanna samt en lokal byggjobbare från Kofi Ansah skulle inhandla material till volontärhuset som vi nu håller på att bygga, kunde jag konstatera att planeringar är ganska lönlösa här nere.

 

Vi åkte på morgonen klockan åtta. Målet var att köpa reglar, plywood, två dörrar, armering, lite fönsterdelar och några matprodukter på marknaden samt vatten. Hemma: en lätt uppgift. Jag hade såklart förberett mig på en ganska rörig dag, men så mycket hit och dit som det visade sig bli trodde jag faktiskt vi skulle klara oss utan. För att få allt byggmaterial var vi tvungna att besöka fem olika småaffärer, som vi dessutom besökte ungefär två gånger var. Därefter var det detta med att fixa en lastbil som skulle frakta alltihop till vår by, tanka bilen, dividera och tjata om priser (en historia i sig), åka upp och ner bland tutande bilister som inte vill annat än framåt, komma på att man är törstig och hungrig och svettig som en bastubadare, förklara minst tre gånger vad man ska ha innan någon uppfattar att man verkligen ska ha det; ja, det finns mycket mer att säga, men ni fattar nog.

 

Vi var hemma på eftermiddagen. Jippi! Hursomhelst var det en ny upplevelse som jag välkomnar och kommer minnas. Det kan jag tänka tillbaka när jag står på Byggolle i Sverige och ska köpa en planka: detta gick ju lätt!

 

/Mathias, byggledare för ”Projekt Volontärhuset”, från INUG Karlstad.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

07.07 | 16:32

Tack för att vi fick komma o träffa er på barnhemmet i lördags! Vilket jobb ni gör!! Hoppas att det lilla vi hade med oss kan bli till lite glädje för er.

...
18.04 | 21:24

Hej Gunnar! Pengarna har använts i vår verksamhet i Ghana precis som förut, du kan läsa här på sidan och på vår nya sida togetgerasone.se
Mvh Susanna

...
04.04 | 18:20

Hej! vi har satt in lite pengar på bankgiro 119-6278 fram till nu,vart har de pengarna tagit vägen och varför har vi ej fått meddelande om vad som hänt.

...
13.01 | 17:51

Det gick inte att klicka direkt här, men funkade sedan.
Mvh Lasse

...
Du gillar den här sidan